Home

By

Elektřina z obnovitelných zdrojů


Nestálá dodávka

Elektřina se dá vyrábět všemi možnými způsoby, přičemž v současné době se hodně využívá obnovitelných zdrojů, protože ty nezatěžují naši planetu odpadem či škodlivými plyny. Samozřejmě také nějaké škodlivé látky vznikají, a to při výrobě takového systému, ovšem co se týče celkové ekologie, tak jsou na tom o dost lépe.

detail panelu

U nás jsou dost rozšířené fotovoltaické elektrárny, protože zde tolik nefouká třeba jako u přímořských oblastí, takže větrné se vyplatí stavět jen někde. Když zůstaneme u fotovoltaiky, tak potíží těchto obnovitelných zdrojů je nerovnoměrná dodávka, protože v létě během dne dokáží vyrobit tolik energie, že ji ani nespotřebujeme, ovšem přes zimu budeme muset platit za dodávku z běžné sítě, protože energie ze sluníčka stačit nebude. Rozhodně je zapotřebí co nejlépe využít v létě přebytky, protože to návratnost investované částky výrazně zkrátí.

Využití přebytku

Možností je zde rozhodně více, takže se můžete rozmyslet, kterou využijete. Mezi nejčastější rozhodně patří využití vlastní baterie, která se přes den dobije a následně v noci či třeba klidně následující den, kdy už nebude tak pěkné počasí budou naše spotřebiče v domácnosti běžet právě na tuto baterii, takže tím během slunečných dnů využijeme paprsky opravdu naplno. Další možností je využívat přebytku o ohřevu vody, což ocení zejména domy na vesnici, kde není možnost odebírat právě již ohřátou vodu.

rozvaděč elektřiny

Zaujmout Vás také může, že elektřinu ze solárů půjde sdílet Joyce-energie, takže nyní vyrobený přebytek lze rovnou posílat do sítě a virtuálně je dle domluvených podmínek bude odebírat třeba soused či jiný člen rodiny, který bydlí v jiné nemovitosti. Podmínkou je okamžitá spotřeba odeslané energie, což je jisté omezení, ovšem stále je to finančně dost výhodná možnost, která dokáže ušetřit spoustu peněz každý rok.

By

Kvalitní kotvení


Také se chystáte na nějakou opravu nebo na sanaci? Nebo také například na rekonstrukci nějakých starších objektů. Pokud ano, tak se zkuste podívat na webové stránky spiralanksys.com, kde najdete všechny informace. Kotvení do hurdisek je zde také popsáno. Myslím si, že každý muž bude vědět, co je to kotvení do hurdisek. Podle mého názoru neuděláte chybu, když i vy si na tomto internetovém odkazu najdete všechny důležité informace, které budete potřebovat. Tohle se používá například při opravách nebo sanacích. Nebo také při rekonstrukci a opravě starých objektů, jako jsou historické budovy anebo panelové domy.

Kotvení musí být pevné.

Většinou všechno bývá děláno normami pro provádění ETICS. Samozřejmě že můžete použít i opravdu klasické rozpěrné mechanické kotvení. Ale může to být potom opravdu hodně problematické. Myslím si, že když vyzkoušíte injektované kotvení spiral anksys uděláte dobře. Aplikuje se to přímo do hmoty. Přímo do kotvení místa. A to všechno spojuje všechny volné části. Komu by se tohle nelíbilo? Také to expanduje do všech volných prostor anebo dutin. Také samozřejmě jdou různých prasklin anebo pórovitých struktur. A tohle všechno do stavebních materiálů. Je to opravdu velice maximálně efektivní.

Pozor na praskliny.

A myslíte, že každý muž bude rád, když bude mít po ruce tohle kotvení do hurdisek od této firmy. Slyšeli jste už vůbec o této firmě? Pokud ne, tak je to škoda. Protože tahle firma vám může nabídnout opravdu mnoho různých a kvalitních věcí, které třeba budete potřebovat. Můj bratr právě pracoval pro firmu, kde také používali. Tohle je kvalitní kotvení. Také pracovali s výrobky spiral anksys. Bratr říkal, že lepší věci opravdu nikde nenašel. A pověděl mi, že je rád, že má takovouto zkušenost z této firmy. A mě zase těší, že bratr má dobré zkušenosti a že ví, co se vyplatí a co je lepší si pořídit.

By

Bydlení, které vás nadchne


Postavit dům není nic jednoduchého. Většina lidí tak nějak tuší co všechno je potřeba udělat, ale když má přijít na věc, uvědomí si, že to tak snadné není. Je velice jednoduché u stavby domu cokoliv pokazit, ale už je těžší najít někoho, kdo to opraví. Jakákoliv chyba vás může stát spoustu peněz, ale hlavně času. Proto je lepši neriskovat a nechat si dům postavit třeba na klíč, pokud nejste z oboru.

moderní dům

My stavíme nízkoenergetické bungalovy, které jsme si sami navrhnuli. Na naše typové projekty se můžete podívat na našem webu, kde si můžete vybrat nejen z přízemních bungalovů, ale i z patrových domů. Snažíme se nabízet co nejvíce typových domů, aby si měli klienti z čeho vybrat. Všechny naše domy jsou řádně zateplené, aby jimi neunikalo teplo, a také mají tepelné čerpadlo a solární panely pro vyšší komfort bydlení. Díky těmto technologiím se sníží vaše náklady na provoz domu, což v dnešní době ocení každý.

Jak probíhá stavba na klíč?
O stavbě domu na klíč nejspíš něco víte. Postup je takový, že si koupíte pozemek, vyberete dům, a my vám ho jednoduše postavíme. Někdo si vybere zděný dům, protože nedá na zděné domy dopustit, a někdo si vybere dřevostavbu, protože potřebuje bydlet rychle. Dřevostavby jsou rychleji postavené, takže jestli je rychlé stěhování i váš případ, rozhodně si vyberte tu.

nový dům

Naše domy jsou dokončené a připravené k nastěhování. Jediné co si musí každý klient vybavit sám je kuchyňská linka, protože je to velice individuální věc. Nechceme zbytečně nechávat vyrobit linku, která nebude každému vyhovovat. Ušetří vám to nejen čas, ale zejména peníze. Jakmile budou hotové podlahy a omítky, můžete si nechat linku zaměřit a nechat vyrobit. Jinak dodáváme zcela dokončené domy, které si můžete nechat postavit nejen samotné, ale můžete mít i dům s terasou nebo třeba s garáží.

By

Proč se čistí komíny a potrubí vzduchotechniky


Když vidíme kominíka v černém obleku a se štětkou na rameni, a přiblížíme se k němu, mnozí z vás se jej rádi dotknou, aby si zašpinili prst jen tak pro štěstí. Že kominíci nosí štěstí je evidentní, už jen proto, že provádí záslužnou práci. Napadlo vás někdy zjistit, proč se vlastně komíny čistí? Není to pouze kvůli zlepšení průchodnosti, v komínu totiž může začít hořet, a vysoká teplota komínového tělesa pak může zapálit hořlavé předměty v okolí uvnitř domu. Zároveň se mohou dovnitř dostat spaliny s jedovatým oxidem uhelnatým.

bytový dům

Když ovšem potkáte na ulici pracovníka, který provádí čištění vzduchotechniky https://www.taurisplus.cz/produkty-sluzby/cisteni-a-dezinfekce-potrubi-vzduchotechniky/, nebudete se jej dotýkat jen tak pro radost, přitom je to člověk, který vám přinese možná i víc toho osobního štěstí, než kominík. A proč vlastně? Co je na vzduchotechnice tak „zajímavého“?

bydlení v paneláku

Do vzduchotechniky neustále proniká prach. Ten se uvnitř potrubí mísí s rozptýleným tukem, nasátým z kuchyňské digestoře, přičemž mastnota se s prachem usazují na vnitřních stěnách potrubí velice ochotně. Je to natolik lepkavá směs, že vytváří souvislý povrch, a jakmile dosáhne hodnoty pouhého jednoho milimetru, stane se z ní nebezpečná hořlavina a za jistých okolností i výbušnina. Stačí pak jen malá jiskra, která ji zapálí, a váš byt je v plamenech. Hrozí tu mnohem větší nebezpečí požáru, než u zanesených komínů, ale paradoxem je, že kominíky si domů zveme pravidelně, kdežto pracovníky na revizi vzduchotechniky jen výjimečně.

Pouze v některých domech si lidé toto nebezpečí uvědomují a žádají o provedení revize v pravidelných intervalech, v některých domech se o této problematice ale vůbec nemluví a nikdo to tu neřeší třeba i desítky let. Čím déle ale ponecháte vzduchotechniku svému osudu, tím většímu nebezpečí se tu vystavujete. A vyhořet jen kvůli takové malichernosti, to vás pak bude mrzet do konce života.

By

Práce na zahradě


Zahrada a péče o ni je pro někoho trápení a pro jiného naopak radost, na kterou se celou zimu těší. Pravdou je, že zahrada se dá využít různými způsoby a není nutné o ni ani tolik pečovat, pokud Vám ji navrhne a sestaví speciální zahradní architekt. Přitom zahrada skýtá tolik výhod! Snad každý ocení, když se může z vnitřního prostředí jít projít a protáhnout unavení svaly, a přitom pozorovat, jak kvete jabloň a že na ní sedí vrabec nebo třeba drozd. Je to tedy místo pro odpočinek, ale klidně i pro zábavu. V letních měsících je to jako místo stvořené pro grilovačku s přáteli nebo jako prostor, kam si mohou jít děti hrát s míčem.

práce na zahradě

Během horkých letních měsíců je zde možné postavit bazén a svlažovat se chladivou vodou. Jiní mohou zahradu využít jako místo pro zeleninu. V tom případě je již nutné počítat s tím, že zahrada bude vyžadovat určitou péči. Ta se Vám ale jistě vrátí v tom, co si z ní přinesete na stůl. Jeden nebo dva záhony je možné využít pro hrách, ředkvičky, mrkev, cuketu nebo rajčata a papriky. Na takové zahradě je pak práce od jara až do podzimu, kterou ale opět někteří z nás považují za jistou formu odpočinku. Ano, opravdu je možné si po celém dni v kanceláři, kdy přímo cítíte, jak Vám odumírají svaly nicneděláním, si užít hodinku nebo dvě prací na zahradě.

zahradní skleník

Pro takovou práci je ale potřeba mít alespoň základní znalosti, jak o zahradu pečovat a co záhony se zeleninou vlastně potřebují. Nutné je i vlastnit speciální nástroje a vybavení, které se na zahradě využívají. Velký bonus přináší zahradní skleník, v kterém je možné pěstovat speciální odrůdy různých plodin nebo třeba běžné druhy, které ale nesnáší naše podnebí. Vhodný je i pro předpěstování některých sazenic, které jsou jako mladé rostlinky příliš choulostivé na to, aby se daly zasadit přímo do země. Zkrátka zahrad může být radost nebo (radostná) starost. To záleží na nás.

By

Úklid v seniorských bytech


Některé seniorské byty mohou být zanedbané, co se týče úklidu jednotlivých místností. Představte si, že máte staré rodiče, navštěvujete je v rámci svých možností, a všimli jste si, že to v jejich bytě není zrovna optimální, co se týče úklidu – ona jsou zašpiněná, na okenních parapetech a na nábytku je prach, lustr také není zrovna naleštěný a koberec je plný skvrn, vyšlapaných cestiček a také nelibě páchne. Chtělo by to alespoň občas pořádně uklidit, ale jak to provést, když jste pracovně přetížení a nemáte na úklid čas, ani náladu a možná ani dost sil?

mytí oken

Ať uklidí někdo jiný TN úklid – tato myšlenka by vás mohla napadnout v souvislosti se vzpomínkou na existenci úklidových firem. To jsou přece specialisté a poradí si v bytě se vším – vygruntují byt tak, jak by to mělo být, a v čistém prostředí se bude každému z vás mnohem lépe žít. Je jasné, že v čistém prostředí se cítíme lépe, než v zatuchlé a temné ratejně nehledě na to, že čím více špíny a zápachu, tím více bakterií, roztočů a dalších mikroorganismů, které vdechujeme do krevního oběhu a poškozují náš organismus, což může vyústit i v závažná onemocnění.

generální úklid

Svěřte generální úklid seniorského bytu profesionálům, jsou to lidé, kteří si poradí s každou drobností a hlavně provedou úklid důkladně a precizně. Profesionální úklidové firmy pracují i ve firmách, kde provádí úklid kanceláří či jiných provozoven, a berou si na starost i úklid společných prostor bytových domů, pokud se společenství vlastníků či bytové družstvo dohodne na trvalé spolupráci.

Úklidovou firmu můžete požádat i o specifické pracovní činnosti, na které amatéři nestačí, což je kupříkladu čištění koberců a čalounění sedacích souprav nebo zdravotních matrací, tato místa časem posbírají velmi mnoho nečistot a právě tam se zdržuje nejvíce nebezpečných patogenních mikroorganismů.

By

Jak sázet


Jak jste na tom s hazardem sázíte rádi anebo kupujete také výherní losy? Já vím, že bych neměla říkat výherní losy, protože není vůbec zaručeno, že také něco vyhrajete. Nechám to povím vám, že já jsem si také už kolikrát pořídila některé losy. Já vyhrávám snad jenom na každý desátý los. A je to opravdu smutné. Ale také jsem si v poslední řadě oblíbila kurzové sázení a tipy a triky. Pokud i vy chcete znát nějaké kurzové sázení a na ně tipy a triky? Tak se podívejte na webové stránky aisázky.cz. Tady ani nemusíte sázet sportku anebo kupovat losy. Tady si jednoznačně vsadíte na různé fotbalové zápasy anebo také na jiné zápasy, které se týkají sportu.

Také sázíte na sport?

Anebo raději vůbec nesázíte můj partner? Právě dříve sázel vážně hodně. A tohle mě vadilo, protože třeba nechal půlku výplaty někde v herně. Ani nevíte, jak mě to vadilo a kolikrát jsem doma i brečela. Ale když třeba někdo hraje rekreačně různé kurzové sázky, kde jsou tipy a triky, tak to je něco jiného. Protože můj bratr si taky občas vsadí na fotbalový zápas anebo také třeba na dostihové koně. A musím říct, že to sází tak pětkrát do roka. Ale on má vždycky takové štěstí. Já říkám tomu vždycky začátečnické štěstí. On snad pokaždé vyhraje. A také je prima, že on vždycky vsadí velký obnos peněz.

Sázím také na tenis.

Opravdu dává vysoké sázky? A třeba někdy vyhraje i padesát tisíc korun. Ne že bych mu to záviděla, ale samozřejmě, že bych také takhle chtěla někdy vyhrát. Tak jsem si řekla, že až bratr bude sázet zase na nějaký fotbalový zápas, že si vsadím také. Sice ne asi takhle velikou sázku, jak dává bratr, který sází tisíce, ale třeba několik stovek bych určitě mohla dát. A jak jste na tom vy také sázíte, nebo raději si peníze dáváte do pokladničky? Je opravdu hodně lidí, čemu dává, kdo přednost? Někdo opravdu sází a rád riskuje a má rád adrenalin, ale někdo chce mít jistotu a peníze dát do pokladničky.

By

Bylinné čaje – jak pomáhají našemu zdraví?


Bylinné čaje mají dlouholetou tradici. Už od nepaměti jsou využívané nejenom jako zdroj hydratace a lahodného potěšení z chuti bylinek, ale také v rámci přírodní medicíny. Bylinky jsou využívané k léčení již po staletí, a mnohdy tomu je právě ve formě bylinných čajů. Bylinných čajů existuje nepřeberné množství. Čaj můžete připravit prakticky z jakékoliv byliny, která vás napadne. Liší se v chuti a v tom, jaký prospěch pro vás může konzumace konkrétního čaje mít. Pojďme se na některé bylinkové čaje a jejich účinky podívat.

Zázvorový čaj

Zázvorový čaj je doporučovaný především při nachlazení a chřipce. Napomáhá rychlejšímu uzdravení a také posiluje naši imunitu pro boj s nemocí. Má protizánětlivé vlastnosti a vašemu tělu dodá štědrou dávku antioxidantů. Pomáhá také proti nevolnosti, takže se doporučuje třeba těhotným ženám při ranních nevolnostech.

zázvor

Levandulový čaj

Levanduli zná určitě každý. Tato bylina je velmi aromatická a její vůně je velmi příjemná. Stejně tak chuť. Aroma levandule má relaxační účinky, proto je čaj z levandule ideální k popíjení v období, kdy máte nadměrné množství stresu. Rovněž pomáhá při problémech s nespavostí. Má také protizánětlivé a dezinfekční účinky, takže je vhodný i pro zevní použití, například pro urychlení hojení drobných ranek a popálenin.

mát

Mátový čaj

Máta je velmi osvěžující, proto se často přidává v létě do čisté vody, ale i čaj z ní je velmi chutnou a osvěžující záležitostí. Máta je úžasná, pokud máte potíže s trávením. Pomáhá nám proti nadýmání a bolesti břicha, například pokud jste snědli velké množství jídla. Zlepšuje také koncentraci a pozornost člověka, takže se doporučuje studentům při učení, nebo pokud řešíte v práci náročné úkoly.

Heřmánkový čaj

Heřmánek nám pomůže při nadměrném stresu a při nespavosti vám dopomůže k rychlejšímu usínání a kvalitnějšímu spánku. Je antioxidační, takže nás chrání před působením volných radikálů. Rovněž podporuje zdravé trávení a mírní menstruační bolesti u žen.

By

Vypadat mladě může každý


Kdo by nechtěl vypadat mladší než ve skutečnosti je? Většinou jsou to ženy kdo chce vypadat mladší. Většina žen si jen velice těžko smiřuje s tím že stárnou, a že zvyšující se věk se podepisuje na jejich vzhledu. Pigmentové skvrny na rukou a obličeji, hluboké vrásky na obličeji, krku, dekoltu a rukou, povislá pokožka a pleť, to jen začátek toho co každého z nás čeká.

kolagen tablety

Nikdo nechce vypadat starší, ale pokud toužíte po mladistvém vzhledu, je nutné o sebe začít pečovat co nejdříve. A i když je velice důležitá péče prostřednictvím kosmetiky, pouze kosmetika nestačí. Kvalitní kosmetika a pravidelné používání vaší kompletní kosmetické rutiny sice bude mít efekt, a bude vidět že se o sebe staráte, ale daleko větší vliv na vzhled má to, jakou máte životosprávu.

Ne nadarmo se říká, že spánek léčí. Opravdu kvalitní a nepřerušovaný spánek je klíčem k hezké pokožce a zdraví. Neméně důležité je také tu co máte v jídelníčku. Měli byste se vyvarovat alkoholu a hlavně návykovým látkám. Výrazný vliv na rychle stárnutí organismu a pletí má hlavně kouření, proto si velice dobře rozmyslete zda kouřit budete. Kouření je neřest, které se věnuje velká čas můžu i žen, a zejména ženy si to v pozdějším věku vyčítají. Žijeme v době, kdy o sebe dbají i muži, a tak není divu, že i muži používají kosmetiku.

kolagen prášek

I když to bez kosmetiky nejde, daleko důležitější je vaše strava. Měla by být bohatá především na různé vitamíny a kolagen, protože právě kolagen je obsažených v pokožce, a vypíná pleť. Pokud ho máte v těle nedostatek, začnou se vám rychle tvořit hluboké vrásky. Tomu může zabránit například rybí kolagen s kyselinou hyaluronovou, který můžete užívat podle libosti. Ideální je začít s jeho užíváním mezi 25. a 30. rokem, protože právě v tomto období kolagen z děla začíná mizet.
Kolagen je vhodný pro muže i pro ženy, protože má i další zdravotní benefity.

By

Produktové fotografie se týkají i nemovitostí


Víte, jaká je jedna z největších slabin internetového prodeje? Produktové fotografie. Možná vám to připadá poněkud zvláštní, ale je to tak. Sami se o tom snadno přesvědčíte, dáte-li si tu práci a prohledáte více e-shopů s nabídkou spotřebního zboží. Někteří obchodníci nabízí výrobky s fotografiemi ve vysokém rozlišení a z nich snadno odhalíte každý drobný detail i bez pracného a zdlouhavého čtení textového popisu, přičemž právě na základě fotografií se mnoho zákazníků rozhoduje o koupi, ovšem pokud objevíte e-shop, kde jsou fotky titěrné, a po jejich zvětšení je to, jako když se na ně dívá někdo slabozraký bez brýlí se čtyřmi dioptriemi, odcházíte raději jinam.

dům na prodej

Je zvláštní, že je na Internetu stále mnoho prodejců, kteří fotografie považují za něco druhotného, a neuvědomují si, že tím se o zákazníky připravují sami svou vlastní neschopností či hloupostí. Produktové fotografie se ovšem týkají i nemovitostí. Chcete-li nabízet rodinný dům, byt, stavební parcelu, rekreační chatu, garáž, penzion či hotel, musíte své potenciální zájemce především oslovit na první pohled. Měli byste vyhledat profesionálního fotografa nemovitostí, který dobře ví, jak se obrátit na vaši klientelu a nabídnout jí pohled do všech zákoutí nabízeného „zboží“.

interiér nemovitosti

Ano, je to tak, domy, byty, nebytové prostory a pozemky na prodej si každý zájemce nejprve prohlédne na webových stránkách, a čím podrobnější popis nabízeného objektu tu shledají, tím rychleji se rozhodnou, zda mají o něj vážný zájem nebo nemají.

Kvalitní fotky, případně virtuální prohlídka objektu rozhodnou o jeho prodeji a případná fyzická návštěva na onom místě je pak už jen formální záležitost, kde se potvrdí to, co už ti lidé znají, a o čem jsou obeznámeni. Dobře zhotovené produktové fotky nemovitostí včetně pozemků jsou pak páteří každého prodeje či pronájmu, a kdo si to zavčasu uvědomuje, je ve výhodě.