Co pro vás znamenají produktové fotografie

By

Co pro vás znamenají produktové fotografie


Kdybychom se vás zeptali, co pro vás znamenají produktové fotografie, možná byste byli v rozpacích, jak na tuto otázku odpovědět, co je však jisté, je fakt, že pro mnoho majitelů e-shopů je to jen vedlejší záležitost popisu prodávaného zboží. Ve skutečnosti je ale fotka na e-shopu tím zásadním, co prodává, nebo naopak neprodává.

fotoaparát na stole

Fotka nahrazuje přímý kontakt – představte si následující situaci: Chcete si koupit vliesové tapety na zeď a prohlížíte si jednotlivé druhy tohoto zboží v jednom z e-shopů. Zcela logicky zatoužíte zjistit, jak vypadá tapeta zblízka, jak na vás zapůsobí samotný vzor v detailu, a jak se také díky tomu budou tapety vyjímat na zdi a jak snadné či obtížné bude při pokládce jejich přesné přiblížení k sobě. Jenže dotyčný obchod vám nabídne pouze dvě fotky – na první bude tapeta položená na stěně v místnosti v celkovém záběru ze vzdálenosti pěti metrů a na druhé bude fotka tapety v roli – v podobě, v jaké se prodává, tedy obalená lesklou fólií a oblepená lepicí páskou. Takže se z obou fotek vlastně nedozvíte téměř nic. Opustíte tento obchod a začnete hledat stejnou tapetu jinde, u konkurence, a teprve u pátého obchodníka zjistíte více podrobností.

profesionální fotograf

Kdyby kvalitě produktových fotek věnoval pozornost i obchodník první, zákazník by zbytečně neztrácel čas hledáním dalších fotek u konkurence, a mohl by během krátké doby tapety objednat již v prvním obchodě.

Toto byl jen jeden příklad z tisíce, možná z milionu situací, které se odehrávají den co den při obchodování na Internetu, a kde samotní obchodníci zaujímají k produktovým fotkám velmi odlišné postoje – někdo si jejich důležitost uvědomuje, a někdo jiný takřka vůbec. Z tohoto příkladu je také patrné, že pokud se produktových fotek chopí profesionál, může pozvednout úspěšnost internetového prodeje v tamním e-shopu nevídanou měrou.

About the author

administrator